Woman

Woman

miercuri, 15 decembrie 2010

Stop kilogramelor in plus!!!




Evita cresterea in greutate in perioada sarbatorilor!




     
       Iata ca au venit si Sarbatorile de iarna si dupa cum bine stim in aceasta perioada se pregatesc multe mancaruri grase si pline de calorii.Cum nu putem sa ne abtinem de la cozonacii facuti de bunica sau de vestitele sarmale,iar caltabosul si piftia ne fac cu ochiul,trebuie sa avem grija sa nu uitam de acele kilograme care se vor depune dupa ce vom savura toate aceste bunatati!
     In aceasta perioada este foarte important sa ne axam  pe fructe si legume pentru a echilibra "balanta nutritionala".

    1.Consuma cat mai multa apa
Organismul uman are nevoie de foarte multa apa pentru o buna functionare si hidratare. Consumul de alcool duce la deshidratarea tesuturilor. Este indicat ca in timpul mesei sa inlocuiesti bauturile alcoolice sau sucurile carbogazoase / necarbogazoase cu apa. Adauga doua felii de lamaie in apa pentru un plus de savoare si gust.

   2. Renunta la sosuri si prajeli
Renunta la alimentele prajite sau care sa contina sosuri in favoarea celor preparate la aburi sau la gratar. Mancarea prajita isi modifica gustul, iar vitaminele si nutrientii se distrug din cauza grasimilor. De aceea este foarte important sa consumi preparate simple, deloc complicate: legume la gratar, peste fiert la abur, salata de legume, carne de pui la gratar.

  3.Mananca inainte de a pleca de acasa
Inainte de a merge la o petrecere, fa-ti timp si prepara-ti o gustare sanatoasa (o salata de fructe, biscuiti cu lapte, iaurt cu fructe, un sandwich cu pui, o omleta). Astfel, se va instala oarecum senzatia de saturatie, iar tu vei consuma mai putine preparate bogate in calorii in momentul in care esti invitata la masa.

  4.Atentie la ce comanzi
Daca mergi la o cina la restaurant, fii atenta la ce comanzi. Este foarte important ca pe farfurie, pe langa felul principal, sa ai si o garnitura care sa contina in mod obligatoriu cateva legume sau fructe.

  Sfaturi foarte importante!
  • Niciodata nu trebuie sa combini lipidele (carne, peste, oua, mezeluri, smantana, uleiuri vegetale, branza de vaci, peste, cascaval) cu glucidele (cereale integrale, paste integrale, paine integrala, orez, grasime, cartofi, gris, fasole uscata,linte, naut, fructe, morcovi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu